dimecres, 29 d’abril de 2015

FlorènciaPaís: Itàlia

Data de la visita: 23 i 24 de novembre del 2013


Si sou amants de l’art i gaudiu contemplant una arquitectura treballada i imperiosa, si us agrada observar escultures amb un detall molt precís i un acabat perfecte, el proper viatge l’heu de fer a Florència. Aquesta magnífica i acollidora ciutat enclavada a la famosa regió de la Toscana us enamorarà des del primer moment en què la trepitgeu. 

Segurament tots heu vist alguna vegada fotografies o vídeos sobre la gran basílica Santa Maria del Fiore (Il Duomo, en italià), però de ben segur que no són comparables amb la impressió que causa si la veus en persona davant teu: és absolutament magnífica. També ho és el famós David de Miquel Àngel, una de les estàtues més conegudes de la història de l’art. 

Altres estàtues com la de Dante Alighieri, un dels autors italians més brillants de tots els temps, també es mereix un comentari a banda, igual que la Piazza Santa Croce, un gran espai dominat per la basílica imponent que duu el mateix nom i que ens recorda que Florència va ser el centre d’art més important del Renaixement italià dels segles XV i XVI. També és agradable de veure el Ponte Vecchio, un bonic pont que passa per sobre del riu Arno. 

Per acabar, us recomanem que feu una caminada per estirar les cames i que us acosteu al mirador que hi ha a la Piazza Miquelangelo: les vistes de Florència són espectaculars i increïbles, i encara més si és de nit, ja que la il·luminació dels principals monuments de la ciutat és excel·lent. És gràcies, en part, a aquesta bona llum nocturna que les fotos també són tan o més espectaculars que les diürnes.


                      
La Catedral de Santa Maria del Fiore (també coneguda com Il Duomo)
                      La Catedral de Santa Maria del Fiore (també coneguda com Il Duomo) El Palazzo Vecchio
                                L'estàtua de Neptú, a la Piazza della Signoria
                                 El Ponte Vecchio, que dóna accés al casc antic de la ciutat
                                 Increïbles vistes de la Florència nocturna
                     
Estàtua dedicada a Dante Alighieri, un dels millors escriptors de la història 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada