dimecres, 8 de juliol de 2015

El País BascData de la visita: 26 i 27 d’abril del 2014

Euskal Herria, tal com es diu el País Basc en llengua basca, és conegut per molts motius. Per exemple, per la gastronomia, pels famosos pinxos i pels vins, entre d’altres. Però el País Basc és un lloc que enamora, especialment pels seus paisatges dominats per un verd exuberant i per unes muntanyes rocalloses i esquerpes que fan que el terreny no sigui pla enlloc, ni tan sols a la costa. 

Donostia (San Sebastián) és una de les capitals que més agrada. La platja de la Concha és el reclam turístic que dóna un encant especial a aquesta ciutat. També la catedral és un dels petits monuments que val la pena de veure i visitar. Un altre lloc privilegiat de la ciutat és el Monte Igueldo, des d’on es pot gaudir d’unes vistes espectaculars de la platja de la Concha a tan sols uns pocs quilòmetres del centre. El que val la pena també de visitar és el Peine del viento, obra d’Eduardo Chillida, situat a l’extrem occidental de la platja, en un lloc amb vistes privilegiades. 

Bilbao és l’altra capital que crida l’atenció de turistes i curiosos per conèixer llocs nous. El Museu Guggenheim és potser l’edifici més emblemàtic que hi ha, situat just al costat del riu Nervión, i governat per un pont de disseny molt modern i força atractiu per passejar-hi i fer-hi algunes fotos del museu. També està envoltat per una zona verda i un passeig amb carril bici molt atractius per als vianants. 

Altres pobles de la costa situats entre Bilbao i Donostia també són llocs encantadors i preciosos, sobretot si t’agraden els pobles amagats i perduts en racons de bellesa inimaginable. Per exemple: Orio, Zarautz, Zumaia, Mutriku, Deba, Ondarroa, Getaria i Lekeitio, que són els pobles que vam tenir ocasió de visitar.

Per fer-ho, la millor opció és la N-634 o la BI-3438, que recorren tota la costa i et permet gaudir del paisatge en el seu estat més pur. En aquest cas, recomanem d’anar-hi amb calma i sense presses, també perquè és una carretera que no permet anar gaire ràpid ni fer avançaments sovint, cosa que encara t’ajuda a aprofitar millor les vistes que et brinda la costa esquerpa per on passa. És, doncs, un territori amb poblets privilegiats amb entorns de gran bellesa paisatgística.
La platja de la Concha, a Donostia


La costa del País Basc, sota un del blau brillant, a Mutriku

La catedral del Buen Pastor de Donostia, majestuosa i imperant


La Catedral del Buen Pastor, preciosa amb la il·limunació nocturna

El Peinde del Viento, l'escultura d'Eduardo Chillida, a Donostia


 

La Playa de la Concha, a Donostia, de nit


 

El Museu Guggenheim de Bilbao, al costat del riu Nervión

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada